tisdag 13 oktober 2009

Racerapport - Royal Parks Run

Japp, da var mitt andra halvmaraton avklarat...med nod och nappe! I torsdags borjade min mage krangla! For att inte ga in allt for mycket i detalj sa behovde jag en tur till toan efter varje maltid vilket inte badar gott infor ett race. Pa fredagen fick jag aven huvudvark och allt sag ganska morkt ut. Det gjorde aven vaderleksrapporten, regn skulle det tydligen bli pa sondagen!

Och sa var det dags for dagen D. Hade satt klockan pa 7.15 sa att jag hann ata tva timmer innan loppet borjade. Fick borja med en tur till toan (innan jag ens hade oppnat kylen!) Overgav yoghurten och at tre minisdinkelsmorgasar med en liten skinkbit pa och drack vatten. Vi kom lite sent ivag och sedan tog taxi chaffisen EVIGHETER pa sig och korde verkligen inte raka vagen sa jag var framme 20 min innan starten. Bajamajakon var flera kilometerlang och det var bara att snallt stalla sig dar. Starten gick och jag hade fortfarande inte kommit in!!! Ungefar 15 min efter starten kom jag ivag, dock hade jag ju chip sa jag skulle fa ratt tid iaf.

Det gick fort den forsta biten och sedan fick jag sansat mig och lag mellan 5.00 och 5.30. Hade ju som ursprungligt mal for ett bra tag sedan att springa pa 1.45 men det har jag overgett for lange sedan da jag inte fatt till nagon bra traning och sedan hela maggrejen. Nya malet var att klara mig igenom rejset och forhoppningsvis under 1.50. Efter halva da jag fortfarande kande mig pigg bestamde jag mig for att det fick bara eller brista och jag gasade! Bestamde mig for att ligga under 5 min hela vagen in i mal. Pendlade mellan 4.30 och 5.00. Sista tre km var sega sega sega och magen brojade protestera!! Nar det var tva kvar var jag sa less pa loppet och nar jag sedan hade 1,5 kvar bestamde jag mig for att oka mer da jag insag att jag hade chans pa under 1.45. Sprintade in i mal och det var tur att malet kom nar det gjorde for jag hade verkligen inget kvar alls! Precis over mallinjen vande sig magen pa mig och jag spydde!! Blev nastan nojd, tala om bevis pa att jag gav max!

Underhela loppet sa drack jag bara smasma klunkar av vatten vid 4 tillfallen och en klung av sportdryck sa jag sprang i stort satt helt utan nagon energi. Kan nog tacka alla morgonrundor utan energi for att det gick som det gick!

Benen gor fortfarande ont men inga bestaende men! Nu ska jag ta det lite lungt med lopningen och bara gora lite roliga saker nar jag kanner for. Ser fram emot att ga till gymmet igen!

1 kommentar:

Unknown sa...

Fy vilken otur med magen, bättre uppladdning kan man ju önska. Men skitbra sprunget ändå! :)